PERLY ALEBO AKO SI VYBRAŤ TEN SPRÁVNY PERLOVÝ NÁHRDELNÍK

Ručne vyrobený náhrdelník z pravých morských perál KlenotyHematit.sk

Zabudnite na povery, ktoré tvrdia, že perly prinášajú smolu a slzy! Perla je v skutočnosti najdokonalejším klenotom. Perly sú luxus, ktorý si môžete dovoliť.

História perál

Perly sú odjakživa považované za kráľovné kameňov. Kvôli svojej magickej kráse boli cenené kráľmi aj obyčajnými ľuďmi. Rimania perly oceňovali ako symbol bohatstva a moci natoľko, že ich zakazovali nosiť tým, ktorí si ich nezaslúžili. Starí Gréci verili, že perly by mali byť neoddeliteľnou súčasťou svadieb. Verili, že perly prinášajú lásku nielen novomanželom, ale aj všetkým svadobným hosťom. Marco Polo písal o perlách na jeho výpravách. Povestná milovníčka perál bola anglická kráľovná Elizabeth prvá a Jacqueline Kennedy. Perly zastávali v histórií dôležitú úlohu, a inak tomu nie je ani v týchto časoch.

Vyberte si ten správny perlový náhrdelník

Či už kupujete perly pre seba, alebo ako darček pre svojich blízkych, neunáhlite sa pri kúpe a dobre si premyslite, ktorý náhrdelník vyberiete. Takýto perlový náhrdelník bude majiteľka nosiť ešte dlhé roky a pri rôznych príležitostiach, dajte si preto záležať a berte do úvahy tieto štyri vlastnosti: farbu, veľkosť, dĺžku a cenu.

Ručne vyrobený strieborný náhrdelník z riečnych perál KlenotyHematit.sk

Farba perál

Biele, ružové, či farebné perly? Ak kupujete prvý perlový náhrdelník, klasickými bielymi perlami nemôžete nič pokaziť. Sú elegantné a sofistikované, vhodné na akúkoľvek príležitosť a možnosti kombinácie s oblečením sú taktiež rozsiahle. Pri farebných perlách je vhodné uvažovať, k akému oblečeniu ich bude majiteľka nosiť. No nemusíte sa veľmi báť. Keďže perly menia svoje odlesky v závislosti na okolitých farbách, každý odtieň sa hodí k viacerým farbám oblečenia.

Veľkosť

Mladé dievčatá a drobné ženy by si mali vyberať maličké perly, zrelým a vysokým ženám sa odporúča voliť väčšiu veľkosť. Okrem klasických rovnomerne veľkých perlových náhrdelníkov si môžete zakúpiť odstupňovaný náhrdelník, ktorý pri uzávere začína malými perličkami, ktorých priemer sa smerom ku stredu zväčšuje. Takýto perlový náhrdelník pôsobí nežne a väčšinou sa dá kúpiť v dĺžke choker alebo princess.

Dĺžka

Medzi štandardné dĺžky so svojimi zaužívanými pomenovaniami patria: Collar – náhrdelník tesne obopínajúci krk (33 cm). Dĺžka vhodná k výstrihom do V, alebo k oblečeniu bez ramienok. Choker – náhrdelník spočívajúci na kľúčnych kostiach (41 cm). Táto dĺžka je veľmi vhodná k ležérnemu oblečeniu, do kancelárie i k šatám, vynikajúco doplní akýkoľvek výstrih. Princess – náhrdelník leží pod kľúčnymi kosťami nositeľky (45 cm). Vhodné k rolákom, vysoko položeným a stredne hlbokým výstrihom. Matinée – perly ležia na hornej polovici hrudníka (60 cm). Vhodné k spoločenskému outfitu do práce, k blúzkam a kostýmom. Opera – náhrdelník splýva k línii pásu a vytvára silný kontrast k vysoko položeným výstrihom. Možeme ho preložiť a nosiť ako dvojradový choker. Rope - perlový náhrdelník dlhší než 100 cm je doplnkom, ktorý sa dá nosiť ľubovoľne obtočený okolo krku, alebo tiež obrátene k šatám s odhaleným chrbtom.

Ručne vyrobený strieborný náhrdelník z riečnych perál KlenotyHematit.sk

Šperky z perál a ich cena

Cena závisí od druhu perál, perly prírodné sú vzácne a kvalitné, čo sa odráža aj v ich cene. Výbornou variantou sú perly Swarovski, ktoré sú vyrábané zo skla s prímesou perlete a vytvárajú dokonalú imitáciu perál v rôznych farbách a veľkostiach. Ich výhodou je cenová prístupnosť a kvalita.

Nech už si vyberiete akýkoľvek náhrdelník z perál, zaručene budete vyzerať výnimočne a prepychovo. Hovorí sa, že každá žena by mala vlastniť aspoň jeden. Perly pomáhajú zvýšiť sebavedomie, možno aj preto priniesli mnohým známym ženám šťastie a úspech. Podľahnite zvodom perál aj vy!

Komentáre (0)

Žiadne komentáre
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní